• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Профорієнтаційний квест «Твій вибір»

Профорієнтаційний квест «Твій вибір»

2017-03-23

/Files/images/2017_rk/DSC04792.JPG Реалізовуючи освітній проект профорієнтаційного квесту «Твій вибір», відбулася екскурсія для учнів 9-11 класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ім. П.Штика с. Самари з ініціативи Ратнівського районного центру зайнятості у СТОВ «Ратнівський аграрій» і ТЗОВ «Волиньліспром».

Спочатку школярі разом із директором Ратнівського районного центру зайнятості Миронюком Іваном Артемовичем та спеціалістом профорієнтації Захарчук Лесею Іванівною відвідали комплекс СТОВ «Ратнівський аграрій» у с.Якушів. Зустрічали бажаючих ознайомитись з особливостями ведення сільського господарства керівник «Ратнівського аграрію» Чернецький Валентин Антонович та голова Забродівської сільської ради Калачук Микола Михайлович. Тут учні мали змогу не лише отримати багато цікавої інформації про особливості ведення тваринництва у нашому регіоні, а й побачити на власні очі, як відбувається розведення корів різних порід, поспілкуватися з персоналом, почути про перспективи даної галузі. Також відвідали комплекс у с.Заброди, де учням розповіли про сільськогосподарські культури, з якими працює дане підприємство, специфіку їх вирощування. Діти побачили, де проходить обробка зернових культур, як відбувається їх просушування. Ще школярам продемонстрували нову ефективну техніку, за допомогою якої відбувається обробіток землі.

В цей же день учні мали змогу побувати в ТЗОВ «Волиньліспром». Керівник даного підприємства Сарапін Володимир Олександрович детально розповів про особливості виробництва. Присутні побачили, як ведеться робота з деревом, які технології застосовуються, щоб отримати продукцію, яка користується попитом навіть за кордоном.

Діти із захопленням взяли участь в екскурсії, задавали багато питань господарям та зробили багато фотографій на згадку, а дехто з них уже подумки уявив себе в обраній професії.

/Files/images/2017_rk/DSC04751.JPG

/Files/images/2017_rk/DSC04834.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi