Тиждень природничих наук

2017-02-27

З метою розширення знань учнів з природничих предметів, поліпшення позакласної роботи з обдарованими та здібними учнями у період з 20 по 25 лютого 2017 року у НВК проводився Тиждень природознавчих дисциплін.

Основна мета проведення Тижня - виховувати любов до предметів природничого циклу, виявити учнів, у яких інтерес до природознавства уже сформувався, привернути увагу школярів до вивчення природничих наук, розширити знання учнів у різних ділянках природознавства, розвивати інтерес учнів до його вивчення, виховувати любов до природи.

Відкриття Тижня відбулося на шкільній лінійці: була визначена мета та узгоджений час проведення заходів.

У понеділок був проведений конкурс малюнків «Природа рідного краю» серед учнів 1-4 класів. Найкращі малюнки були відзначені грамотами.

21 лютого школярі із захопленням розгадували кросворди на природничу тематику, підготовлені учнями 5 класів. Переможцем конкурсу кросвордів стала учениця 5-А класу Штик Валерія. В цей день молоді педагоги відвідали урок природознавства у 5-А класі «Вода на землі. Три стани води. Колообіг води», який продемонструвала вчитель вищої категорії, наставник молодих педагогів Штик Ольга Василівна.

22 лютого учні 6-8 класів взяли активну участь у грі-вікторині «Знавці географії», де перемогла команда у складі Скибука Олександра (8 клас), Штика Владислава (8 клас), Наумука Олександра (7-Б клас), Сидорука Артема (6 клас).

У четвер був проведений конкурс віршів про природу серед учнів 2-А, 2-Б класів. Переможцем став Бігун Олександр, учень 2-Б класу, який написав та прочитав власний вірш «Розмова з краплинкою».

24 лютого учні 7-х класів взяли участь у конкурсі плакатів «Здоров’я», метою якого було привернути увагу школярів до здорового способу життя. Переможцем цього конкурсу стала Октисюк Анна, учениця 7-А класу.

Учні-старшокласники теж не залишилися осторонь. Їм було запропоновано розгадати хімічні ребуси, над якими треба було трохи помудрувати. Найкраще справилися із завданнями учні 9 класу.

Крім того протягом Тижня учні мали можливість переглянути навчальні фільми «Природа Волині» та «Ми за здоровий спосіб життя».

По закінченню Тижня було проведене підсумкове засідання шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно-природничих дисциплін, де обговорили проведені заходи та вказали їх значення у формуванні загальнонавчальних компетентностей учнів. На загальношкільній лінійці було підведено підсумки Тижня та вручено грамоти переможцям конкурсів.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi