• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень математики, інформатики та фізики

Тиждень математики, інформатики та фізики

2018-03-06

У понеділок 26 лютого в НВК розпочався тиждень математики, інформатики та фізики. За планом першого дня першокласники здійснили екскурсію до кабінету інтерактивних технологій. Тут учні 1 класу ознайомилися з основними пристроями комп’ютера, з правилами поведінки в комп’ютерному класі, з інтерактивною програмою «Сходинки до інформатики». Та найбільш цікавим й захопливим для дітей було виконання вправи «Стрільці по яблуках» із цього ж комплексу «Сходинок». Виконання вправи дало змогу учням освоїти принципи роботи з пристроєм введення даних «миша» (актуальне це питання тим, що в теперішній час діти використовують в домашніх умовах різноманітні тачпади та сенсорні екрани). Також були проведені цікаві перерви з інформаційними відеороликами з предметних дисциплін.

Для учнів початкових класів було створено куточок з різноманітними завданнями: кросвордами, ребусами та ін. (частину завдань підготували учні старших класів).

27 лютого день у НВК пройшов під гаслом «Математика навколо нас». Учні 5-11 класів підготували тематичні стінгазети, які розмістили на стінах шкільного коридору. На уроках інформатики повторення уже вивченого матеріалу було проведено у нестандартній формі. Інтерактивні вправи в мережі Інтернет (такі як LearningApps) дозволили учням ширше та цікавіше сприйняти навчальний матеріал.

У середу тиждень математики та інформатики продовжився відкритим уроком алгебри у 9 класі, який провела учитель Наталія Демидюк. Урок пройшов у формі гри-змагань між двома командами «Арифметична прогресія» та «Геометрична прогресія». Учасники гри змагалися у знаннях теорії з теми та у розв’язанні практичних завдань, ознайомилися з цікавими фактами використання числових послідовностей в реальному житті.

У цей день також було проведено гру «Екскурсія по місту Математичних Фантазій», учасниками якої були 4 команди, що складалися з учнів 5-7 класів. Протягом уявної подорожі зачаклованим містом, учні відвідали площу Жартівливих Задач, картинну галерею, допомогли мешканцям зачарованого будинку повернути уяву та логічне мислення. Виконуючи завдання, учасники гри розчаклували місто та допомогли його мешканцям подружитися з Логікою. В кінці гри команди обміняли зароблену валюту «кмітливики» на солодкі призи. Крім цього школярі змогли побувати у віртуальних музеях завдяки використанню спеціальної програми та 3Д-окулярів.

У перший день весни вчитель математики Олена Шинкарук провела гру "Я люблю Україну та математику", участь у якій взяли учні 8 класів. Цікаві конкурси та завдання чергувалися з музичними паузами, під час яких звучали гарні українські пісні у виконанні наших дівчат.

Цікавим як для учасників, так і для глядачів стало інтелектуально-розважальне шоу "Хто зверху?", організоване вчителем інформатики Іриною Євтушик. Хлопці-старшокласники змагалися з дівчатами-старшокласницями. Темою шоу, звичайно, була інформатика. У запеклій боротьбі перемогу здобули дівчата, довівши, що вони теж непогано розуміються на ІТ технологіях.

Підсумковий урок геометрії з теми "Теорема Піфагора" у 8-Б класі відбувся у вигляді випуску новин з ведучою Оленою Шинкарук (за сумісництвом учителем математики). Репортажі з місця подій, інтерв'ю, екскурси в минуле сприяли стійкому інтересу учнів до телепередачі, чи то пак уроку.

Завершив Тиждень математики, інформатики та фізики турнір "Веселі інформатики", проведений вчителем інформатики Богданою Касянчук. У запеклій боротьбі між учнями 6-их класів перемогу здобула команда "Програмісти". Інтелект, гумор, артистизм, логіка та веселий настрій тісно переплелися між собою та запалили юних інформатиків./Files/photogallery/Изображение 003.jpg/Files/photogallery/сканер 003.jpg

/Files/photogallery/Изображение 010.jpg/Files/photogallery/Изображение 036.jpg/Files/photogallery/Изображение 020.jpg/Files/photogallery/WP_20180228_11_28_38_Pro.jpg/Files/photogallery/IMG_20180306_131901.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi